Crkva sv. Trojice

Jednobrodna, longitudinalna građevina s polukružnom apsidom, pravilne orijentacije s glavnim ulazom na zapadnoj strani smještena je na prostoru usred mjesta okružena grobljem. Na zapadnoj strani uz pročelje je prislonjen zvonik u čijem je podnožju ulaz u crkvu. Zvonik ima pet katova međusobno odijeljenih vijencima. Završni je kat uži od ostalih s jednim otvorom sa svake strane, a na četiri ugla su kameni akroteriji s kamenom kuglom. Na vrhu je četverostrana piramida s željeznim križem i vjetrokazom.

Parohijska crkva sv. Trojice sagrađena je na ruševinama predromaničke sakralne građevine. Prema natpisu poviše bočnih vrata građevina je obnovljena sredinom 19. stoljeća u jednostavnim oblicima tog vremena bez stilskih posebnosti.

Franjevac Gašpar Vinjalić bilježi još 1746. godine na ovoj lokaciji postojanje ruševina starohrvatske (predromaničke) okrugle osmerolisne crkve. Nakon toga su ostaci porušeni kako bi se nad njima sagradila parohijska crkva sv. Trojice. U užem arealu nove crkve nađeni su ulomci kamene predromaničke skulpture i fragmenti natpisa što nedvojbeno upućuju na predromaničko podrijetlo ranosrednjovjekovnog objekta. Ovo je izvod iz Obrazloženja rješenja kojim se crkva sv. Trojice proglašava zaštićenim kulturnim dobrom, spomenikom kulture RH, od 19. studenog 2009. godine. Stručna literatura, gornju predromaničku, starohrvatsku crkvu smatra jednom od pet starohrvatskih crkava u Kosovu i još jednim spomenikom kulture RH na području Kninskog kraja.